Video

 1. Step by Step - Kršić Patricija - New York, New York
 2. Megablast - Ferjančić Lana, Sarić Laura - Hej, smetaš mi
 3. Step by Step - Ritam Džungle
 4. Megablast - Bilać Klara - Tražim sreću
 5. Step by Step - Vurušić Helena, Pišonić Dorja - Kaput
Plesni studio Step by step
Plesni studio Step by step

Dobrodošli, upoznajte naš centar!

6 sportsko-rekreacijskih disciplina | 17 lokacija

Naš blog


Kup Hrvatske 2014., ili...

17. travnja 2014.

Kup Hrvatske 2014., ili...

... kako smo proveli tri dana (14., 15. i 16. 4.) u manje od 500 riječi. Takvo nešto je nemoguća misija, ali bez Toma Cruisea, pa slijedi manje od 1000 riječi o zadnja tri dana :)

Sada je ispred mene težak i pomalo nezahvalan zadatak: trebala bih sažeti tri dana natjecanja u nekoliko paragrafa i slika. Tri dana koja su počinjala u 8 ujutro, a završavala u 10 navečer. Tri dana ispunjena plesom, zabavom, smijehom i srećom. Tri dana koja su se u onoj dvorani činila beskrajna, posebna, isključena od ostatka svijeta i aktualnosti i “normalnog“ života, a koja su opet prošla tako brzo. Bilo je tu svega: suza radosnica, ali i onih malo gorkih, s prizvukom razočarenja i riječi eh-da-smo-se-bar-malo-više-trudili-na-treninzima, bilo je treme prije izlaska na pozornicu i neizvjesnosti na proglašenju, bilo je trčanja na relaciji garderoba-pozornica (uglavnom sprintova, naravno), superbrzog presvlačenja i šivanja u zadnji tren i toliko šljokica. TOLIKO šljokica. Svaki trenutak je bio ispunjen jer se stalno nešto događalo: probe, zagrijavanje i sređivanje samo su vrh, ono što se podrazumijeva. Ali oni drugi trenuci, one situacije o kojima ne razmišljamo toliko, poput usredotočenosti plesača tijekom izvedbe, riječi podrške i motivacije koje treneri kažu plesačima prije izlaska na pozornicu, potom grupni zagrljaj cijele grupe nakon osvojenog odličja, zajedničke fotografije na kojima je prvo i jedino što se vidi neizmjerna sreća i osmjesi i, naravno, šljokice. A tih trenutaka ima jako puno i nemoguće ih je sve spomenuti. Zbilja imam tešku zadaću i lakše mi je odmah reći da pregled koji slijedi zaista jest samo pregled, opis kojim ću se potruditi maksimalno prenijeti tu atmosferu i – nadam se – potaknuti sve vas koji niste bili da idući put dođete i zajedno s nama proživite sve gore nabrojano, ali i još više. No, prije nego li još više zabrazdim u sentimentalnost epskih proporcija, mogla bih vam reći i nešto konkretnije o tom natjecanju. Pa krenimo onda s ponedjeljkom...

Ponedjeljak je cijeli bio posvećen samo natjecanju u dječjim kategorijama. U jutarnjem dijelu plesao se step i odličja su se dijelila između nas i naših „ljutih protivnika“ iz dubrovačkog Step 'n' Jazza i splitskog Dance Boxa. Skupilo se mnogo medalja, i pobijedili smo u gotovo svakoj kategoriji. Popodne je pak bila mrvicu drugačija priča. Na redu su bili show dance i modern, a ove je godine konkurencija bila zbilja jaka i stvarno je bilo napeto. U tom kontekstu moramo spomenuti i pohvaliti se našom Tanjom Bertalanić koja je osvojila prvo mjesto u show dance solu i kući odnijela našu jedinu zlatnu medalju u dječjim show dance kategorijama. Na kraju dana svi su otišli kućama sretni, ali i sa željom da na državnom natjecanju budu (naj)bolji. Uz djecu, prvog dana su se natjecale i naše mame – odnosno, kategorija Seniori 2. Glas o našim mamama već se proširio, a one su ponovno napravile show i digle publiku na noge. Ne bih se čudila da nam počnu pristizati upiti za upis od drugih mama, koje nemaju veze s našim plesačima i koje su se u ples zaljubile gledajući upravo naše SBS mame. Naravno, primamo i tate :D


U utorak, drugog dana natjecanja, na rasporedu su bile samo step kategorije za juniore i seniore. Cijeli je dan bio vrlo organiziran i kategorije su se nizale u pravilnom redu: sola, parovi, tria i male grupe bile su otplesane i nagrađene već u prvom dijelu natjecanju, prije popodnevne pauze. Ove je godine bilo zanimljivo jer se i plesni klub Modus uključio u natjecanje u stepu pa je i konkurencija postala teža. Nama novi izazovi samo daju dodatan poticaj pa je i ovakav razvoj događaja zapravo prilično dobar i zabavan. Jutro je tako ostalo zapamćeno po nastupu naših Kaubojki – seniorske male grupe koja je užarila atmosferu i osvojila i publiku i žiri. U popodnevnom dijelu, najviše je pažnje privukao battle – relativno nova kategorija i kod nas, ali i u inozemstvu. Premda se pojam battlea (u doslovnom prijevodu – sukoba, borbe) obično veže uz hip hop i street plesove, i step verzija je prilično zanimljiva. Najnapetije i najzanimljivije bilo je gledati seniorski finale u kojem je ovoga puta pobjedu odnio klub Modus. Ali čitava kategorija i u juniorskoj i u seniorskoj konkurenciji bila je zanimljiva od kvalifikacija sve do finala – drugačije je i uzbudljivo gledati plesače kako improviziraju, a ne plešu unaprijed osmišljene i uvježbane koreografije. Promatrati ih kako se užive i zbilja trude na licu mjesta odgovoriti protivniku i poraziti ga boljim koracima ostavlja bez daha. Upravo se onda vidi sva kreativnost i kvaliteta pojedinih plesača, ali i uživanje u zdravom i pa skoro ugodnom nadmetanju :) Cijeli je dan završio pobjedničkim plesovima naše juniorske i seniorske step formacije.


Zadnji dan, je bio rezerviran za sve juniorske i seniorske show dance i modern kategorije. Bilo je toliko krasnih koreografija, a među najzapamćenijima su sigurno Tamy sa svojim modern i show solima, potom juniorske male grupe „Oblak“ i „Mirror, Mirror“, naše obje seniorske modern formacije, mala grupa „Hideaway“ koja je već osvojila i svjetsku publiku na Europskom prvenstvu u show danceu u Rusiji, te naravno i juniorske i seniorske show formacije. Upravo su naš „Coco Chanel“ i „Sunčev sustav“ pobjedničke koreografije u seniorskoj, odnosno juniorskoj konkurenciji formacija, i njihovim pobjedničkim plesovima zaključen je ovogodišnji Otvoreni kup Hrvatske :) 

 

Kao što rekoh, ovo je bio samo kratak pregled. Minimalistički. Na kraju, sami rezultati i nisu najvažniji. Mi natjecanja pamtimo po koreografijama, po uzbudljivoj natjecateljskoj atmosferi i onom nevjerojatnom osjećaju koju mogu stvoriti samo dobar ples i najbolja ekipa. A toga je, hvala nebesima, bilo napretek :)


Naši ostali blogoviKontaktirajte nas!


 1. Ravnice, II Maksimirsko naselje 3
  10 000 Zagreb
  091/ 14 06 951
 2. DV Sesvete
  Sesvete, Ive Tijardovića 9
  10 360 Zagreb
  091/ 14 06 951
 3. DV Leptir
  Sesvete, Ivana Gorana Kovačića 20
  10 360 Zagreb
  091/ 14 06 951
(Još lokacija)

Pošaljite nam poruku!


+ Pogledaj kompletnu listu sportova

Move Week 2015 / NowWeMove

Rekreacija.hr ključni Move agent 2015.
 1. „Roses Open“ – mjesto gdje se okupljaju svi zaljubljenici u odbojku na pijesku

  „Roses Open“ – mjesto gdje se okupljaju svi zaljubljenici u odbojku na pijesku

 2. Roses Open 2016.

  Roses Open 2016.

 1. Tema broja:

  Kettlebell

 2. Stručni članak:

  Trening s girjama

 3. Što vam je potrebno:

  Oprema za trening

 4. Gdje vježbati:

  Kettlebell Klub Sparta

Video

 1. Step by Step - Kršić Patricija - New York, New York
 2. Megablast - Ferjančić Lana, Sarić Laura - Hej, smetaš mi
 3. Step by Step - Ritam Džungle
 4. Megablast - Bilać Klara - Tražim sreću
 5. Step by Step - Vurušić Helena, Pišonić Dorja - Kaput

Rekreacija.hr Vijesti

 1. Svjetski dan Tai chi chuana i chi kunga
 2. Novosti iz Medosporta
 3. #yogazamene niz
 4. "Nordic walking – healthy living"
 5. Baci oko na Čačkalicu!
 6. Sretna Nova 2019!
 7. Sretan i blagoslovljen Božić!
 8. Zimski dječji kamp Medosport
 9. Za sve koji vole ples, glazbu i dobar ritam
 10. Sportske povrede