Video

 1. Step by Step - Kršić Patricija - New York, New York
 2. Megablast - Ferjančić Lana, Sarić Laura - Hej, smetaš mi
 3. Step by Step - Ritam Džungle
 4. Megablast - Bilać Klara - Tražim sreću
 5. Step by Step - Vurušić Helena, Pišonić Dorja - Kaput
Plesni studio Step by step
Plesni studio Step by step

Dobrodošli, upoznajte naš centar!

6 sportsko-rekreacijskih disciplina | 17 lokacija

Naš blog


Step seminar s Alexandrom, vol.2!

9. ožujka 2014.

Step seminar s Alexandrom, vol.2!

Alex se vratio i zajedno smo ponovno proveli krasna četiri dana puna stepa, zabave i balona :)

Naš najdraži Ukrajinac Alexandr Ostanin ponovno je došao u Zagreb. Zabavnog i odličnog mladog step plesača pratimo na Svjetskim prvenstvima zadnjih nekoliko godina, a kao što se sjećate, upoznali smo ga u listopadu prošle godine (wow, to je stvarno bilo prošle godine - a osjećaj je kao da je bilo prekjučer!) kada nam je došao u Zagreb i održao seminar u trajanju od četiri dana. Sjećanja na taj "produženi vikend" još uvijek su svježa i draga, pa smo sada kada nam se vratio jednostavno nastavili gdje smo stali. Alexa zbilja nije teško zavoljeti jer je nevjerojatno drag i skroman, a povrh svega i odličan učitelj. A čini se da smo i mi njemu ostali u dobrom sjećanju - rekao je da mu je baš drago opet biti ovdje. Družili smo se mi i u Njemačkoj u prosincu na Svjetskom prvenstvu, a bez obzira na prirodu našeg posla u Riesi (a to je natjecati se i pokositi konkurenciju :-P), zdušno smo i navijali jedni za druge. Stoga zbilja nije čudno da nam je i prošli vikend prebrzo prošao i da opet jedva čekamo da nam se Alex vrati. Ali, krenimo od početka...

Doletio nam je u četvrtak i odmah prve večeri došao u već poznatu mu malu dvoranu u Dupcu. I tamo je proveo većinu sljedeća tri dana, uz nekoliko odlazaka u jednako mu poznatu dvoranu na drugom kraju grada, u Vrapču. Nepotrebno je previše pisati o treninzima koje je vodio i odličnim, ali zahtjevnim sekvencama koje je pripremio za nas. Doskora ćemo na youtubeu objaviti video, pa ćete sve moći vidjeti i čuti! :)

Autorica teksta i ovoga je puta odlučila veći naglasak staviti na one trenutke koji su u kontekstu smisla Alexovog dolaska (a to je stepanje, ako ste zaboravili) manje važni, ali ipak zanimljivi i, skromno ćemo priznati, nama draži. Počnimo s onim zanimljivijim - predavanjem o povijesti stepa! Tako je, oči vas ne varaju, pravim pravcatim predavanjem održanim u nedjelju popodne, kada je sunce već zašlo, a većina pripadnika naše genarcije je ili pisala zadaću u zadnji čas ili se mentalno pripremala za ponedjeljak ili je gledala Miss Marple na televiziji. Ok, ovo zadnje je malo vjerojatno, ali jednako je tako na prvu i nevjerojatna, možda pomalo i smiješna ideja da je hrpica mladih plesnih entuzijasta zbilja pozorno pratila predavanje o stepu. U nedjelju popodne. Ali, evo i dokaza:

Predavanje je zapravo bilo uistinu zanimljivo, pogotovo jer je bilo rezultat združenih snaga Alexa i Jasminke. Mlađi su naučili nešto novo, a stariji su osvježili pamćenje. Sve u svemu - korisno. :)

I za kraj, moramo vam ispričati o suboti. Taj nam je dan bio nekako najdraži, a nesumnjivo i Alexu također. Naime, u subotu mu je bio rođendan! Znali smo mi to unaprijed i odlučili učiniti taj dan posebnim, jer se rođendan ipak slavi samo jednom godišnje. Slavlje je počelo već ujutro, na treningu u Vrapču gdje je ekipa dočekala Alexa sa svjećicama i slatkim doručkom. Stvarno je bio ugodno iznenađen i u slavljeničkom tonu odradio prvi trening dana. Drugo iznenađenje upriličila mu je seniorska ekipa u Dupcu - prvo su ga ostavile u potpunom mraku u dvorani, a onda ga, zamaskirane i oboružane balonima i puhaljkama, zaskočile s tortom i poklonima! Stvarno je bio zatečen jer vjerojatno nije očekivao toliko pažnje. Nije se ni snašao, a već je vodio trening s cvijetom na glavi. Ozbiljno - kad su ga nahranile tortom, cure su ga zamaskirale i poručile da te večeri neće rano u krpe jer prava proslava počinje navečer. I tako je i bilo - nakon treninga su se svi malo uredili i pravac vikendica obitelji Žuglić. 

A kako je bilo, pitate se? A kako bi moglo biti? Pa odlično! Hrana, piće, muzika i peć na drva u kombinaciji s raspoloženim ljudima jednostavna je formula za zabavu. Uz činjenicu da nije bilo susjeda koji bi se eventualno žalili na buku, zabava do dugo u noć bila je zagarantirana.
Pa ipak mi imamo masu tuluma iza sebe i bez lažne skromnosti možemo reći da znamo kako prirediti dobar tulum. :) I stvarno je bio.

Sada kada je još jedan plesni vikend iza nas, preostaje nam guštati u sjećanjima i strpiti se do ponovnog susreta s Alexom. Možda nam dođe u Zagreb, a možda se vidimo na ljeto u Dubrovniku. U svakom slučaju, ako je suditi po riječima koje je podijelio s Facebook zajednicom na svom odlasku iz Hrvatske, Alex nam se definitivno vraća: "Croatia, I fell in love in you more! Step by Step - thank you for everything :)))". Nema na čemu, Alex. Nema na čemu :)

 

Naši ostali blogoviKontaktirajte nas!


 1. Ravnice, II Maksimirsko naselje 3
  10 000 Zagreb
  091/ 14 06 951
 2. DV Sesvete
  Sesvete, Ive Tijardovića 9
  10 360 Zagreb
  091/ 14 06 951
 3. DV Leptir
  Sesvete, Ivana Gorana Kovačića 20
  10 360 Zagreb
  091/ 14 06 951
(Još lokacija)

Pošaljite nam poruku!


+ Pogledaj kompletnu listu sportova

Move Week 2015 / NowWeMove

Rekreacija.hr ključni Move agent 2015.
 1. „Roses Open“ – mjesto gdje se okupljaju svi zaljubljenici u odbojku na pijesku

  „Roses Open“ – mjesto gdje se okupljaju svi zaljubljenici u odbojku na pijesku

 2. Roses Open 2016.

  Roses Open 2016.

 1. Tema broja:

  Kettlebell

 2. Stručni članak:

  Trening s girjama

 3. Što vam je potrebno:

  Oprema za trening

 4. Gdje vježbati:

  Kettlebell Klub Sparta

Video

 1. Step by Step - Kršić Patricija - New York, New York
 2. Megablast - Ferjančić Lana, Sarić Laura - Hej, smetaš mi
 3. Step by Step - Ritam Džungle
 4. Megablast - Bilać Klara - Tražim sreću
 5. Step by Step - Vurušić Helena, Pišonić Dorja - Kaput

Rekreacija.hr Vijesti

 1. Svjetski dan Tai chi chuana i chi kunga
 2. Novosti iz Medosporta
 3. #yogazamene niz
 4. "Nordic walking – healthy living"
 5. Baci oko na Čačkalicu!
 6. Sretna Nova 2019!
 7. Sretan i blagoslovljen Božić!
 8. Zimski dječji kamp Medosport
 9. Za sve koji vole ples, glazbu i dobar ritam
 10. Sportske povrede