Video

 1. Step by Step - Kršić Patricija - New York, New York
 2. Megablast - Ferjančić Lana, Sarić Laura - Hej, smetaš mi
 3. Step by Step - Ritam Džungle
 4. Megablast - Bilać Klara - Tražim sreću
 5. Step by Step - Vurušić Helena, Pišonić Dorja - Kaput
Plesni studio Step by step
Plesni studio Step by step

Dobrodošli, upoznajte naš centar!

6 sportsko-rekreacijskih disciplina | 17 lokacija

O nama


Plesni studio “Step by Step” osnovan je 1988. godine i od tada uspješno djeluje na području grada Zagreba. Osnivač i umjetnički voditelj plesnog studija je Jasminka Zajec, ujedno i prvi hrvatski sudac s međunarodnom licencom u Show danceu. 

Stupnjevi i grupe

Naš Plan i program rada verificiralo je Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa, a dijeli se na tri stupnja: 

- PREDŠKOLSKI od 4 do 7 godina (I. i II. stupanj)
- ŠKOLSKI od 6 do 11 godina (I., II., III. i IV. stupanj)
- NATJECATELJSKI

 • Dječji 7-11 godina
 • Mlađi Juniorski 11-13 godina
 • Stariji Juniorski 12-15 godina
 • Seniorski od 16 na dalje
 • Seniori II od 31 na dalje

Svake godine imamo 500-600 aktivnih članova u starosti od 4 do 25 godina koji treniraju od dva do šest puta tjedno.

 

Gdje se nalazimo?

Studio djeluje na četiri ključna punkta u gradu Zagrebu:
- SESVETE

 • DV Sesvete(centralni objekt i područni objekt Novo Brestje), DV Leptir, DV En ten tini
 • OŠ Novo Brestje, OŠ Jelkovec, OŠ Sesvetska Sopnica
 • SŠ Sesvete

- DUBRAVA

 • DV Radost, DV Medo Brundo
 • OŠ Antuna Mihanovića, OŠ A.B. Šimića, OŠ Retkovec
 • Mjesna zajednica Trnovčica

- MAKSIMIR

 • OŠ A.G. Matoša

- VRAPČE - GAJNICE

 • OŠ D. Tadijanovića, OŠ Stenjevec

 

Program

Plesni program započinje s ritmikom i plesom, nastavlja se s upoznavanjem osnova modernog i klasičnog plesa, ritmičke gimnastike i društvenih plesova, a potom s tehnikom show dancea i jazz dancea te step tehnikom po čemu smo posebno poznati.

 Predškolski

Ciljevi našeg predškolskog programa su da kod djece razvijemo ljubav i razumijevanje prema plesnoj umjetnosti, prema svom tijelu u pokretu te prema skladu muzike i plesa, zadovoljiti djetetovu potrebu za kretanjem te djelovati na kvalitetniji tjelesni i bogatiji psiho-socijalni razvoj.

·  Školski

Ciljevi školskog programa nastavljaju se na ciljeve predškolskog, a podrazumijevaju daljnje širenje interesa za plesnu umjetnost putem upoznavanja različitih tehnika i vrsta plesa. Djeca se upoznaju s osnovama klasičnih, modernih i društvenih plesova te show danceom i naravno stepom.

 Natjecateljski

U natjecateljski stupanj prelaze djeca koja su talentirana za plesno-glazbeni izraz, ali također i ona koja su bila uporna i vrijedna u prijašnjim stupnjevima. Rad u dječjem i juniorskom ansamblu puno je intenzivniji i sadržajniji. Naš se program oslanja na Plan i program rada OŠ za balet i ritmiku iz Zagreba, uz proširenje programa tehnikom stepa što nas i razlikuje od gotovo svih drugih plesnih škola i studija u Zagrebu, ali i šire.

Također smo jako ponosni na svoje najstarije članice - SBS mame koje se također natječu kako u Hrvatskoj tako i na velikim natjecanjima u inozemstvu!

 

Plesne tehnike unutar programa

Ritmika i ples

U sklopu našeg programa vježbamo i društvene plesove, kao što su, valcer, charlston, polka, tango, cha-cha-cha, rock&roll, a u školskim stupnjevima i step. Puno slušamo i učimo o glazbi i različitim plesnim ritmovima.

Step

U Hrvatskoj se posebno trudimo obnoviti i popularizirati poznati, ali i pomalo zaboravljeni plesni izraz step. Taj je vrsta plesa svima poznatija iz filmskih i kazališnih mjuzikala Freda Astaiera, Ginger Rogers i Gene Kellyja, te novijim produkcijama Lord of the Dance i River Dance. Mi smo prva škola stepa za djecu i mlade u Hrvatskoj.

Show dance

Show dance djeca uče već od školskog stupnja, dok je, uz step, upravo ova tehnika najzastupljenija u natjecateljskom stupnju. Radi se o vrsti plesa koja obuhvaća gotovo sve plesne tehnike i stilove koji se mogu izvoditi u čistoj formi ili međusobno kombinirati. Također, uključeni su i elementi akrobatike, odnosno podrške, te kazališni elementi – svaka koreografija zapravo je predstava u malom, s pričom i odgovarajućim kostimima. 

Ritmička gimnastika

Elementi ritmičke gimnastike važan su dio našeg programa jer omogućuju našim članovima stjecanje gipkosti i izdržljivosti.

Klasični balet

Plesači svih vrsta plesova redovito svoj plesni uspon počinju osnovama klasičnog baleta, ili se u svom plesnom radu susreću s njim. Tako je i naš program prožet elementima baleta jer ga smatramo iznimno važnim za dobro upoznavanje i kontroliranje svoga tijela i plesnih pokreta.

Društveni plesovi

Kako su društveni plesovi važan dio opće kulture, trudimo se svoje članove upoznati i s osnovnim elementima plesova kao što su valcer (engleski i bečki), polka, tango, cha-cha-cha, can-can, i mnogi drugi.

Street dance

Naravno mi smo plesni studio koji prati trendove vremena u kojem živi i radi pa tako u mnogim svojim koreografijama i na mnogim satovima posvećujemo pažnju i suvremenim street disciplinama kao što su disco dance, hip-hop i brake dance. Surađujemo s Davorom Wordom Ćikovićem, koji vodi treninge (uključujući kondicijske) te koreografira juniorima i seniorima. Ipak, naš se studio ne natječe u kategorijama street dancea – koreografije su namijenjene isključivo za nastupe.

 

Tko nas uči i trenira?

Naši voditelji i koreografi profesionalni su plesni pedagozi sa završenim plesnim školama u Hrvatskoj i stručnim usavršavanjem u stranim zemljama te sa dugogodišnjim plesnim i pedagoškim stažem.

PLESNI PEDAGOZI:
Jasminka Zajec
Jasminka Žuglić
Tanja Skubić - Pipinić
Štefica Steković
Marija Lutter
Ivana Miličević

Također, broj voditelja se polako povećava – sadašnji pedagozi podučavaju djevojke koje su još uvijek aktivne plesačice, a imaju talenta i interesa za treniranje i koreografiranje. Tako one postaju asistenti, a s vremenom će postati i voditelji. I one svoje znanje šire pohađanjem raznih plesnih seminara i radionica u Hrvatskoj i inozemstvu. 


Natjecanja

Članovi smo Hrvatskog Show Dance Saveza (HSDS) od njegovog osnivanja te se aktivno natječemo na natjecanjima u show danceu i stepu u Hrvatskoj. Kao jedan od najuspješnijih plesnih studija u Hrvatskoj u dječjoj, juniorskoj i seniorskoj konkurenciji i kao mnogostruki prvaci Hrvatske u show i step disciplinama često zastupamo našu zemlju na europskim i svjetskim prvenstvima. 

Od 2001. godine, kada smo postali prvaci svijeta s malom grupom Charlie u dječjoj kategoriji, redali smo brojne značajne uspjehe kako na europskim, tako i na svjetskim natjecanjima. U posljednjih nekoliko godina ostvarili smo sljedeće značajne rezultate:


2013. 1. mjesto u dječjim formacijama na Svjetskom kupu u show danceu

2013. 1. mjesto u juniorskim malim grupama na Svjetskom kupu u show danceu

2013. 1. mjesto u juniorskim formacijama na Svjetskom kupu u show danceu

2013. 2. mjesto u seniorskim malim grupama na Svjetskom kupu u modern danceu

2013. 1. mjesto u step triu na Plesnoj olimpijadi u Rusiji

 

2012. 2. mjesto u seniorskim malim grupama na Svjetskom prvenstvu u stepu
2012. 3. mjesto u juniorskim formacijama na Svjetskom prvenstvu u stepu
2012. EUROPSKI PRVACI u seniorskim show malim grupama
2012. EUROPSKI PRVACI u dječjim show malim grupama

2012. 3. mjesto u seniorskim malim grupama na Europskom prvenstvu u jazz i modern plesovima

 

2010. 2. mjesto u seniorskim formacijama na Europskom prvenstvu u show danceu

2010. 3. mjesto u juniorskim formacijama na Europskom prvenstvu u show danceu


Nastupi

Intenzivno radimo na stvaranju kvalitetnih plesača i koreografija te uz natjecanja, sudjelujemo i na različitim kulturno-zabavnim manifestacijama, TV emisijama, plesnim nastupima i snimanjima širom Republike Hrvatske i Europe. Naš program obuhvaća jazz dance, show dance i step koreografije koje po broju izvođača (ovisno o prigodi i raspoloživom prostoru) mogu biti parovi, male grupe do 7 plesača ili formacije od 7-24 plesača. Duljina točaka varira od 2-4 min, a naš program može trajati od 10-60 minuta u kontinuitetu. Uzrast plesača može biti od 7-25 godina.

Redovito sudjelujemo na brojnim i različitim školskim i vrtićkim priredbama te različitim društvenim zbivanjima, prvenstveno u onim školama, vrtićima i naseljima u kojima radimo (Fašnik, Valentinovo, Dani Dubrave, Sesvetski Dani, otvorenja DV i OŠ, proslave godišnjica rada DV i OŠ), ali i drugdje. Naravno, uvijek volimo negdje doći i nastupati po prvi puta!
Gostujemo i na brojnim plesnim manifestacijama, poput susreta plesnih ansambala TREPS, Susreta plesnih ansambala Hrvatskog sabora kulture, susreta plesača Ilijane Lončar, i dr.

Sudjelovali smo i u različitim televizijskim emisijama i programima, poput:

Plesa sa zvijezdama 2008., 2009. i 2010.;
Novogodišnjeg programa 2008., 2009. i 2010.;
Supertalent showa 2010. i 2011.;
Show Nine Badrić za Euroviziju 2012.;
Humanitarnog koncerta "Palčić gore" 2012.;
Novogodišnjeg koncerta u K.D. Vatroslav Lisinski 2013. i dr.


U zadnjih 10 godina ostvarili smo tri velika plesna projekta. Plesna priča "Ljepotica i zvijer" 2004. je proglašena jednom od najboljih dječjih plesno-scenskih predstava i kao takva je zastupala Hrvatsku na dječjem festivalu u Šibeniku. Zatim, u sklopu proslave 20. godišnjice rada osmislili smo plesni mjuzikl "Pravo na slatko" koji je svoju premijeru doživio u lipnju 2007. godine u zagrebačkom kazalištu Gavella, te bio popraćen izvedbom naših (do tada) najboljih i najznačajnijih koreografija. Samo dvije godine kasnije vratili smo se na isto mjesto, ali s novom predstavom „Ritam života“. Predstava je izvedena četiri puta, a zarada je išla u humanitarne svrhe za udrugu "Krijesnica" – Udrugu za pomoć djeci i obiteljima suočenim s malignim bolestima. U suradnji s nekoliko drugih plesnih grupa sudjelovali smo i u predstavi „Plesni korak“ koja je premijerno izvedena u Gavelli 2010. godine.

Na kraju svake školske godine organiziramo završne priredbe za predškolske i školske stupnjeve u nekom od zagrebačkih kazališta kako bi djeca osjetila i doživjela "daske koje život znače" i kako bi njihovi roditelji mogli uživati i vidjeti što su njihova djeca naučila u protekloj školskoj godini.

 Kontaktirajte nas!


 1. Ravnice, II Maksimirsko naselje 3
  10 000 Zagreb
  091/ 14 06 951
 2. DV Sesvete
  Sesvete, Ive Tijardovića 9
  10 360 Zagreb
  091/ 14 06 951
 3. DV Leptir
  Sesvete, Ivana Gorana Kovačića 20
  10 360 Zagreb
  091/ 14 06 951
(Još lokacija)

Pošaljite nam poruku!


+ Pogledaj kompletnu listu sportova

Move Week 2015 / NowWeMove

Rekreacija.hr ključni Move agent 2015.
 1. „Roses Open“ – mjesto gdje se okupljaju svi zaljubljenici u odbojku na pijesku

  „Roses Open“ – mjesto gdje se okupljaju svi zaljubljenici u odbojku na pijesku

 2. Roses Open 2016.

  Roses Open 2016.

 1. Tema broja:

  Kettlebell

 2. Stručni članak:

  Trening s girjama

 3. Što vam je potrebno:

  Oprema za trening

 4. Gdje vježbati:

  Kettlebell Klub Sparta

Video

 1. Step by Step - Kršić Patricija - New York, New York
 2. Megablast - Ferjančić Lana, Sarić Laura - Hej, smetaš mi
 3. Step by Step - Ritam Džungle
 4. Megablast - Bilać Klara - Tražim sreću
 5. Step by Step - Vurušić Helena, Pišonić Dorja - Kaput

Rekreacija.hr Vijesti

 1. Svjetski dan Tai chi chuana i chi kunga
 2. Novosti iz Medosporta
 3. #yogazamene niz
 4. "Nordic walking – healthy living"
 5. Baci oko na Čačkalicu!
 6. Sretna Nova 2019!
 7. Sretan i blagoslovljen Božić!
 8. Zimski dječji kamp Medosport
 9. Za sve koji vole ples, glazbu i dobar ritam
 10. Sportske povrede